Leiderschapstraining:
Leid je leven met grip op de zaak

Een impactvol leiderschapsprogramma, ondersteund met de wijsheid van de paarden. Op een prachtige locatie in de natuur met rust, ruimte en fijne energie.

Herken jij je hierin?

Of je nou leidinggeeft aan een organisatie, een team aanstuurt, je of je eigen gezin runt… Dat vraagt om innerlijk leiderschap! Dat vereist lef en moed!
Samen met de paarden onderzoeken we graag gedurende deze training hoe jij stap voor stap weer bij jezelf kunt komen, zodat je leiding kunt nemen over jouw leven. Zowel in werk als privé.

Je verliest jezelf vaak nog ongemerkt in de ander. Je wil er graag zijn voor de ander. Dat je de ander goed kan aanvoelen, is een van je grootste kwaliteiten. Toch ga je vaak over je eigen grenzen heen.

Hard werken is iets wat je goed kent. Je hebt het altijd druk, meestal te druk zelfs.

Ontspannen en tijd voor jezelf maken blijft lastig. Voordat je het door hebt, is je agenda alweer vol en is je vrije avond “opeens” weg doordat dat ene spoedje nog even tussendoor moest.

Je zoekt naar uitdaging en vervulling, maar soms voel je je leeg of juist geïrriteerd. Waar word je eigenlijk echt blij van?

Je voelt je regelmatig moe. Je energie is al op voordat de dag echt gestart is. Misschien pieker je en slaap je slecht, of loop je gedurende de dag gewoon leeg.

Je bent best streng voor jezelf. Je legt de lat hoog. Dat heeft je ver gebracht, maar zit je nu soms ook in de weg. Je zou graag milder willen zijn voor jezelf.

Je zoekt continu naar balans, maar lijkt die niet goed te vinden. Je kunt moeilijk rust vinden in niets doen en je raakt ook gespannen.als het te druk is. Je bent de connectie met je lichaam verloren en weet eigenlijk niet meer goed wat je echt nodig hebt.

Je voelt je soms opgejaagd, of hebt misschien last van andere fysieke ongemakken. Je lichaam geeft wel signalen, maar je weet niet goed wat de betekenis is of je probeert ernaar te luisteren, maar dat lukt slechts tijdelijk.

Je zoekt naar je innerlijke vuur: waar verlang je naar? Dat kan groot zijn – een nieuw project – of juist klein – dat ene boek lezen. Tijd om je er weer mee te verbinden, en vooral om er tijd voor vrij te maken.

Over ons

Ghita Hulster

Sinds 2011 coach, train en begeleid ik mensen en teams die een stap willen maken in hun groei. Daarbij gebruik ik veelal mijn paarden als heldere, soms confronterende, maar altijd oordeelloze spiegel.
Op mijn prachtige werklocatie in het buitengebied van Driebergen ervaar je de rust en ruimte die nodig is om opnieuw met je eigen essentie te verbinden. Stilstaan om weer vooruit te kunnen of stoppen met doorgaan, inzicht krijgen in je eigen handelen en patronen doorbreken om vervolgens je eigen koers en pad te kunnen bewandelen.
Mijn dieren, de plek, Ilse en ik vormen de veilige bedding voor jou om de stap te kunnen maken naar de beste versie van jezelf.

Ilse Herrebrugh

Al 23 jaar geef ik lichaamsgerichte coaching vanuit cranio & massage. Al honderden mensen heb ik begeleid op hun reis naar binnen. De zoektocht naar kracht en (zelf)liefde. Er kunnen en mogen zijn voor jezelf om zo stappen te zetten naar een energiek en liefdevol leven samen met de ander.
De samenwerking tussen Ghita, de paarden en mij vormt een zeer krachtige verbinding, waarin al snel duidelijk wordt wat er opgepakt en gezien mag worden om te komen tot de persoon die jij wilt zijn in je werk en privé.

Ilse Herrebrugh

Al 23 jaar geef ik lichaamsgerichte coaching vanuit cranio & massage. Al honderden mensen heb ik begeleid op hun reis naar binnen. De zoektocht naar kracht en (zelf)liefde. Er kunnen en mogen zijn voor jezelf om zo stappen te zetten naar een energiek en liefdevol leven samen met de ander.
De samenwerking tussen Ghita, de paarden en mij vormt een zeer krachtige verbinding, waarin al snel duidelijk wordt wat er opgepakt en gezien mag worden om te komen tot de persoon die jij wilt zijn in je werk en privé.

De jaartraining: stevig in het leven staan….

Tijdens deze jaartraining werken we met paarden en met jouw lijf. Vanuit deze puurheid gaan we 10 live dagen lang met verschillende thema’s aan de slag, zodat jij na 10 maanden licht en met plezier in het leven staat, energie hebt voor je werk en je leven. Dan weet je hoe je jouw innerlijke flow kunt volgen, wat energie geeft in plaats van kost. En hoe je dit in kunt zetten in je team en op de werkvloer in relatie tot de ander.

De training bestaat uit:

Intakegesprek

We nemen graag de tijd om je te leren kennen en ook al met jou te onderzoeken waar je aan wil werken.

10 live dagen bij de paarden

Zie je jezelf al staan, 10 dagen buiten in de wei? De éne keer is het warm met ‘t zonnetje op het gras, de andere keer koud met je voeten in de blub. De wind door je haren. Je hoofd gaat er iets van vinden. De paarden leren je dan al dat het is zoals het is.

De dagen zijn buiten bij de paarden, en gaan altijd door. Gedurende een heel jaar maken we alle seizoenen en ook alle weersomstandigheden mee. Zon, regen, wind, sneeuw, en alles ertussenin. Ook dat werkt mee in je proces.
Samen met de andere deelnemers nemen we elke maand een verdiepende duik in een thema. Ieder voor zijn of haar eigen proces en toch zijn we samen. En elke trainingsdag borduren we voort op wat er is.

1-op-1 paarden coachings sessie met Ghita

Gedurende het jaar ben je welkom voor een verdiepende sessie bij de paarden, met Ghita. Je kunt kiezen om een bepaald thema aan te kijken, of juist om de sessie volledig te laten ontstaan. De sessies zijn magisch en je krijgt altijd precies wat je nodig hebt.

1-op-1 sessie Cranio & Paard (met Ilse & Ghita)

En dan… best of both worlds! De cranio & paard sessie: ontspannen op de behandeltafel, terwijl de paarden je vertellen waar aandacht naartoe mag. Ilse geeft je een cranio behandeling in de wei, Ghita begeleidt het paard en vertaalt de signalen die het paard laat zien. Deze sessie is ontspannend en gaat vele lagen dieper, door de boodschappen van het paard. Dit maakt dat we voorbij de onbewuste beschermingslagen gaan, en vaak meteen terechtkomen waar het echt om draait. De sessie vindt buiten plaats in alle seizoenen (in de winter met extra veel dekens!) en gaat altijd door.

Terugkomdag

Na deze jaartraining plannen we een terugkomdag bij de paarden, om weer te verbinden met elkaar en om te ervaren waar je nu staat.

Hoe ziet een dag eruit

De ochtend starten we gezamenlijk (natuurlijk buiten) met koffie en thee onder de veranda. De ochtend zullen we door diverse oefeningen dieper ingaan op de thema’s. In de middag stappen we de wei in met de paarden erbij. Jouw lijf, hoofd en het paard…
Wat er dan gebeurt is magisch, helend, verhelderend en zo verrassend.

Ghita en Ilse staan je bij, vertalen wat er gebeurt, helpen je voelen.
Je wéét dan niet alleen of iets klopt, je voelt dat het klopt. Je wéét niet alleen dat je los mag laten, je ervaart dat je aan het loslaten bent. Je wéét niet alleen dat je stappen kunt zetten, je voelt hoe het is om echt stappen te zetten. En de paarden helpen, spiegelen en blijven net zolang bij je tot je het begrijpt.

Werken met de paarden & in de natuur

Heb jij je ooit afgevraagd wat een paard en jouw lijf gemeen hebben?

Het antwoord is dat zowel een paard als jouw lijf nooit liegt. Beiden zijn zo puur, eerlijk en dienstbaar.
Ons hoofd heeft allerlei gedachten, aannames, patronen, is beïnvloedbaar. Een paard en jouw lijf volgen wat er is. Beiden scannen de omgeving en reageren.

Hoe geweldig als je die puurheid begrijpt, daarop kunt vertrouwen en daarvan kan leren. En dat je hoofd mag begrijpen dat het niet alleen is, maar hulp dichtbij.
Zodra wij de kudde instappen worden we onderdeel van de kudde. Paarden zijn prooidieren oftewel vluchtdieren en hebben daardoor alle zintuigen constant openstaan. Ze zijn enorm sensitief.
We zijn nu onderdeel van de kudde en het paard gaat communiceren via lichaamstaal (zoals ze ook onderling communiceren) kenbaar maken waar in het lijf onze aandacht naar toe heeft te gaan of waar er geheeld mag worden.

Paarden hebben geen woorden nodig en zijn altijd in het “nu”. Ze kunnen niet piekeren over de toekomst, of het verleden, zoals wij. Ze reageren op wat jij voelt, in plaats van op wat jij zegt. Er zijn dus ook geen woorden nodig.

Ook is er sprake van een rangorde in de kudde. In de kudde heeft iedereen zijn rol. Welke plek neem jij in?

Het werk bij de paarden is magisch en is moeilijk in woorden te beschrijven. Tijdens de livedagen “zijn” we letterlijk bij de paarden. Soms zijn we in de kudde, en kijken we wat de paarden ons vertellen. Soms doen we specifiek opdrachten rondom een bepaald thema, waarin jouw gedrag in de opdrachten een spiegel is van jouw eigen patronen. We werken met mini-sessies, en sessies in de groep. Alles is nog open. We kijken altijd in het moment wat belangrijk is.

Uit de overlevingsstand

Tegenwoordig staan we bijna allemaal te veel “aan”. Er zijn zoveel prikkels, zoveel “moetjes”, zoveel verwachtingen (ook van onszelf). Ook maken we allemaal heftige gebeurtenissen mee die veel impact hebben. Dat maakt dat we als het ware in de overlevingsstand komen te staan. Je lichaam maakt continu stoffen aan om te kunnen presteren, om door te kunnen gaan, om te overleven. Dat is op zich een natuurlijk proces, maar als je nooit echt tot rust komt, put je je lichaam uit en beland je in een negatieve spiraal. Als je dit te lang probeert vol te houden, is de kans groot dat je uitvalt, met een burn-out. Je lichaam kan dan eigenlijk echt niet meer, omdat het niet voldoende tijd heeft gehad om te herstellen. Wij mensen zijn echte doorzetters, en kunnen dit maanden, zelfs jaren volhouden. Herkenbaar?
Hard werken en doorzettingsvermogen tonen is wat je waarschijnlijk al goed kan.
In het jaarprogramma nodigen we je uit om bewust leiderschap en regie te nemen over jouw leven en leren we juist om te vertragen. Om te luisteren naar je lichaam. Om mild naar jezelf te zijn. Om je grenzen te leren voelen, én te respecteren. Om emoties er te laten zijn. En om op te laden.
Gedurende het hele jaar krijg je tools, oefeningen, meditaties, en inzichten die je hiermee gaan helpen. Alles mag er zijn. Het mag verdrietig, zwaar en heftig zijn. Er mag ook humor en lichtheid zijn. Ook daar is weer die balans.

Uit de overlevingsstand

Tegenwoordig staan we bijna allemaal te veel “aan”. Er zijn zoveel prikkels, zoveel “moetjes”, zoveel verwachtingen (ook van onszelf). Ook maken we allemaal heftige gebeurtenissen mee die veel impact hebben. Dat maakt dat we als het ware in de overlevingsstand komen te staan. Je lichaam maakt continu stoffen aan om te kunnen presteren, om door te kunnen gaan, om te overleven. Dat is op zich een natuurlijk proces, maar als je nooit echt tot rust komt, put je je lichaam uit en beland je in een negatieve spiraal. Als je dit te lang probeert vol te houden, is de kans groot dat je uitvalt, met een burn-out. Je lichaam kan dan eigenlijk echt niet meer, omdat het niet voldoende tijd heeft gehad om te herstellen. Wij mensen zijn echte doorzetters, en kunnen dit maanden, zelfs jaren volhouden. Herkenbaar?
Hard werken en doorzettingsvermogen tonen is wat je waarschijnlijk al goed kan.
In het jaarprogramma nodigen we je uit om bewust leiderschap en regie te nemen over jouw leven en leren we juist om te vertragen. Om te luisteren naar je lichaam. Om mild naar jezelf te zijn. Om je grenzen te leren voelen, én te respecteren. Om emoties er te laten zijn. En om op te laden.
Gedurende het hele jaar krijg je tools, oefeningen, meditaties, en inzichten die je hiermee gaan helpen. Alles mag er zijn. Het mag verdrietig, zwaar en heftig zijn. Er mag ook humor en lichtheid zijn. Ook daar is weer die balans.

Paarden & natuur

De stille en pure kracht van de natuur en de paarden, waarbij alles goed is zoals het is.

Met je klompen in de klei

In alle seizoenen buiten, door weer en wind. Vuurtje aan, extra dekentje of juist midden in de zon met een verkoelend drankje.

Volledig ontzorgd

Luxe lunch, lekkere thee & tussendoortjes. We zorgen dat het je aan niks ontbreekt!

Investering

leiderschapstraining

Leid je leven met grip op de zaak

10 livedagen op locatie

Intakegesprek ( online of telefonisch )
1-op-1 cranio sessie
1-op-1 paardencoachingsessie met Ghita
1-op-1 sessie Cranio & Paard (met Ilse & Ghita)

Terugkomdag

€ 3500,- (incl. BTW) Particulier
€ 3500,- (excl. BTW) Zelfstandigen: ZZP’ers, eenmanszaak
€ 4900,- (excl. BTW) Zakelijk: Organisatie, Bedrijf

“Wat je denkt, word je. Wat je voelt, trek je aan. Wat je je verbeeldt, creëer je.”
– Boeddha

Praktische informatie

Data

Het programma start op 19 april 2024. De livedagen vinden plaats op vrijdagen. (17 mei, 14 juni, 20 september, 18 oktober, 15 november,  13 december, 24 januari 2025, 14 februari, 21 maart,  en een terugkomdag.

Locatie

We werken op de locatie van Ghita, Landgoed Shadowfax in Driebergen.

Volledig verzorgd

De dagen zijn volledig verzorgd. We zorgen dat het je aan helemaal niks ontbreekt! We regelen een heerlijke luxe lunch, lekkere koffie, tussendoortjes en verschillende soorten thee en sapjes.

Investering door werkgever

De trajecten lichaamsgerichte coaching en paardencoaching worden regelmatig vergoed vanuit werkgevers als onderdeel van een burn-out preventieplan of juist bij re-integratie op de werkvloer na een burn-out. We weten hoe belangrijk het is dat je mensen mentaal gezond zijn en blijven, en dat ze een goede energiebalans hebben. In dit traject ligt daarnaast veel nadruk op leiderschapskwaliteiten, waardoor mensen op de werkvloer steviger staan en autonoom kunnen handelen.
Even overleggen of dit traject bij je werknemers past? Neem contact op, dan bespreken we de mogelijkheden.

Mooie ervaringen van anderen

Deze dag was voor mij ondanks de herfstachtige dag met veel regen, ontzettend warm en rijk aan inzichten.

De paarden brachten mij waardevolle spiegels. Ze lieten me zien waar ik mezelf nog niet laat zien en klein houd en wat er gebeurt in mij als ik dat wel doe en toe laat, en hoe dat voelt! 

De begeleiding was voor mij super liefdevol en nauwkeurig afgestemd op de groep, ik voelde me gezien en in de watten gelegd.

Tot slot wil ik jullie beiden ontzettend bedanken voor de prachtige holding space die jullie samen met de paarden neer hebben gezet. En wil ik je ook bedanken voor het tonen van je kwetsbare kant, lieve Ilse. En ik heb genoten van alle muziek die jullie gebruikten bij de oefeningen. Zo passend en ondersteunend. Wat mij betreft kom ik graag eens terug voor een deel 2/vervolg!!

Christel

Deze dag was voor mij speciaal en bijzonder, waardevol om zo in verbinding te zijn met elkaar, de paarden die onze wijze lessen meegeven, de natuur, elkaars proces te mogen delen. Alles is oké.
  
De paarden brachten mij bij het zijn met wat er is, een wijze les. Daar probeer ik mee te zijn.
 
De begeleiding was voor mij super, 2 hartverwarmende vrouwen die hun kennis met je delen en luisteren en geven wat er nodig is.
 
 
Tot slot; wat een prachtige plek om te zijn, de rust, stilte en natuur.
E.

Deze dag was voor mij spannend, kwetsbaar en bevrijdend. Ik voelde me gezien en gehoord, maar kan er nu nog niet zoveel mee, ik mag zijn met wat ik voel. Ik twijfel op dit moment aan alles. Er gebeurt dus een heleboel, maar mijn hoofd wil daar van alles mee. 
De dag was prachtig, voelde me in de watten gelegd door de goede verzorging, het lekkere eten en het gevoel helemaal welkom te zijn met alles wat ik met me mee droeg. 

De paarden brachten mij in het begin veel onzekerheid, ze wezen mij op het ‘goed willen doen’. Want waarom kwamen ze niet bij mij? Ze waren confronterend waardoor ze uiteindelijk zorgden dat ik ging voelen.

De begeleiding was voor mij fijn en voelde soms ook onzeker. Wat juist weer mooi was. Jullie kwetsbaarheid voelde alsof jullie 1 van ons waren, maar ik voelde me ook gedragen door jullie kennis en zelfverzekerdheid, zeker in de wei. 

Ik ging de dag open en nieuwsgierig in, met de intentie om me veilig te gaan voelen bij mezelf en in de wereld. 
De moeiteloosheid die ik aan het eind van de dag voelde, de zon die doorbrak, het heeft me laten inzien dat ik vooral zelf de sleutel in handen heb voor die veiligheid.

Annemiek

Introductieworkshop bij de paarden (Driebergen)

Is jouw nieuwsgierigheid gewekt? Dan nodigen wij je uit om naar de Introductieworkshop te komen op 16 februari van 14-17 uur. Ervaar de energie van deze plek, de kudde, maak kennis met ons en onze manier van werken. Stel je vragen, voel de sfeer en ervaar of er een ‘ja’ is om in te stappen in deze waanzinnige training “leid je leven met grip op de zaak”. De investering is €150,-. Als je besluit om mee te doen, wordt dit bedrag verrekend met het totale bedrag van deelname.

Inschrijven

Past dit programma bij jou? Vul je gegevens in, dan nemen we contact op, of meld je aan voor de workshop.

Privacy verklaring

4 + 14 =