Voel je dat je toe bent aan een volgende stap, maar kom je niet vooruit?

Met lichaamsgerichte coaching help ik jou om te zakken in je lijf en te onderzoeken wat je lichaam je wil vertellen.

 

Herken jij je hierin?

Hard werken heeft je altijd veel opgeleverd, maar nu voel je je moe. Je bent wellicht toe aan rust, maar ergens vind je het heel lastig om die tijd voor jezelf echt te nemen.

Je vraagt je af hoe het kan dat je minder blij door het leven stapt. Voor de buitenwereld heb je alles, maar van binnen voel je dat het tijd is voor iets anders. Voor iets waar je echt energie van krijgt.

Je ervaart lichamelijk iets waarvan je weet dat je er iets mee moet. Misschien is het een bepaalde fysieke klacht die maar niet over gaat, of gewoon een onbestemd gevoel of een emotie. Wat het ook is, je voelt in jezelf dat je het tijd is om er ruimte voor te maken.

Lichamen zijn zoveel wijzer dan al onze hoofden bij elkaar. Jij mag stoppen met eindeloos praten en meer gaan luisteren wat je lichaam wil vertellen.
Hulp vragen is lastig. Je doet het graag zelf, dan weet je dat het goed gebeurt en dan hoef je anderen niet tot last te zijn. Dit zorgt er wel voor dat er vaak veel op jouw bord ligt. Op wie kun jij terug vallen?
Je hebt onlangs iets meegemaakt wat veel indruk op je gemaakt heeft. Misschien een ingrijpende gebeurtenis, zoals een overlijden, einde relatie, verandering van werk of een scheiding. Dit overweldigt je.
Je zoekt oplossingen altijd vanuit je hoofd, maar vaak vind je daar niet het antwoord wat je zoekt. Dit kost je veel energie.
Tijd voor een verandering, groot of klein. Voor lichtheid, gemak, ontspanning en plezier.

Over Ilse

Hard werken ken ik heel goed, ik ben er ook ver mee gekomen. Maar dan komt er een moment dat je lijf en je hoofd zegt: “Niet meer verder op deze manier. Het kan en mag echt makkelijker. “Het harde werken kost opeens energie in plaats van dat het energie oplevert.

Zelf heb ik mogen ervaren dat hulp vragen je zoveel kan brengen en ook energie geeft. Het doorleven en voelen wat er is, is voor mij dé manier om echt te veranderen. Iemand die met je meeloopt, intuned en jou datgene aanreikt en laat voelen waar je zelf niet op komt is zo’n verreiking.

Van het leven kunnen en mogen genieten, beperkende factoren los durven laten en meegaan met de flow. Ik ben zo blij dat het me lukt om op deze manier in het leven te staan. Ik word er blij van, krijg er energie van, volg mijn hart en voel me er goed bij.

Met mijn lichaamsgerichte coaching laat ik jou ook voelen en ervaren waar er nog blokkades zitten en wat er nodig kan zijn om de volgende stap te kunnen zetten. Al 23 jaar begeleid ik mensen via lichaamsgerichte coaching naar antwoorden op hun vragen. Ik voel in, luister naar jouw verhaal en vooral ook naar wat jouw lijf te vertellen heeft.

Lichaamsgerichte sessies:

een combinatie van zachte behandelmethodes en coaching

Graag loop ik een stuk met jou mee op jouw pad. Tijdens de eerste sessie heb ik jouw verhaal gelezen via de vragenlijst en vertel jij wat er nog gezegd wil worden. Daarna stoppen we met praten, kom jij heerlijk liggen op de behandeltafel onder een warme deken en krijg je een eerste behandeling. Het lichaam is zo wijs en daar gaan we naar luisteren.

Ik maak gebruik van zachte behandelmethodes. Ik zet verschillende technieken in, waarbij cranio-sacraal therapie de basis is in combinatie met massage, voetreflex, coaching en mijn vermogen van heldervoelendheid. De combi maakt mijn sessies uniek.

Lichaamsgerichte sessies:

een combinatie van zachte behandelmethodes en coaching

Graag loop ik een stuk met jou mee op jouw pad. Tijdens de eerste sessie heb ik jouw verhaal gelezen via de vragenlijst en vertel jij wat er nog gezegd wil worden. Daarna stoppen we met praten, kom jij heerlijk liggen op de behandeltafel onder een warme deken en krijg je een eerste behandeling. Het lichaam is zo wijs en daar gaan we naar luisteren.

Ik maak gebruik van zachte behandelmethodes. Ik zet verschillende technieken in, waarbij cranio- sacraal therapie de basis is in combinatie met massage, voetreflex, coaching en mijn vermogen van heldervoelendheid. De combi maakt mijn sessies uniek.

Uit de overlevingsmodus,
in de ontspanning

Als het leven even wat minder makkelijk verloopt reageert je lijf daarop met verkramping. Die verkramping ontstaan in eerste instantie met als doel om te kunnen overleven, zoals met stress of heftige emoties (verlies, rouw, ziekte…). Ons hoofd weet na een tijdje dat het weer oké is. Dat het gevaar geweken is, maar ons lijf blijft nog in de kramp of in de overlevingsstand. Je lijf waakt nog even door voor het geval er weer een heftige emotie gaat komen of veel stress. Een lichaamsgerichte coachingsessie laat je lijf weten dat het weer oké is, dat het mag ontspannen.

In gesprek met je lichaam

De verkramping wil je lichaam eigenlijk altijd iets vertellen. Tijdens de sessie gaan we als het ware in gesprek met jouw lichaam omdat daar zoveel antwoorden liggen. Dit kan alleen in een andere staat van Zijn, van bewustzijn. Een staat van rust en diepe ontspanning. Het denken wordt minder en je zakt eerst echt in je lijf. Voor het cranio-sacrale systeem van ons lijf, is dit een hele normale natuurlijke manier van Zijn. Echter zijn wij deze staat bijna vergeten door ons vele denken. Vanuit deze enorme diepe ontspanning en stilte in jouw lichaam, wordt de kern waar het omgaat snel zichtbaar.

Voor mij is deze manier van luisteren naar je lijf, vinden van antwoorden op jouw vraag zo puur en verhelderend. Doordat je gaat ervaren of voelen wat er speelt, in plaats van bedenken, kun je echt stappen gaan zetten omdat je voelt dat het klopt.

In een traject kijken we elke sessie weer wat past, wat er op dat moment nodig is.

“Ergens wist ik het wel maar nu voelde ik het ook: Ik mag er ook zijn. Ilse liet mij mijn ruimte ervaren.”

Dit is wat je zult ervaren na een traject

Meer Ontspanning

Na een traject ervaar je letterlijk meer rust in je lichaam. Je voelt je minder opgejaagd, piekert minder en voelt je meer ontspannen. Ingrijpende gebeurtenissen en emoties hebben een plekje gekregen.

Meer in contact met je lichaam

Je begrijpt beter wat signalen van je lichaam betekenen en wat je ermee kunt. Je durft er ook meer naar te handelen. Hierdoor ga je minder vaak over je eigen grenzen. Je hebt inzicht in de oude patronen vanuit je familiesysteem, die je nu bewust kunt doorbreken.

Meer plezier & lichtheid

Je weet waar je echt je bed voor uit komt, en wat de volgende stap hierin is. Dit voelt wellicht nog wat spannend, maar tegelijk ook licht en leuk! Je durft echt voor jezelf te kiezen.

Dit is hoe anderen de sessies ervaren

“Een plek waar ik geen verantwoording hoef af te leggen.”

“Heel blij dat ik bij jou terecht ben gekomen.”

“Jij hebt mij zo geleerd om mijn hoofd en lijf te laten samenwerken. Nu kan ik de balans en rust vinden die ik zo hard nodig heb in alle hectiek van de dag.”

“Jij bent een vertaler, je geeft woorden aan wat je al in je lijf voelt. Doordat je het benoemt kan je ermee aan de slag en daar help je me dan ook nog mee.”

”Dit helpt mij zó om in mijn lijf te komen.”

“Dit helpt mij vooruit.”

“Toen ik bij Ilse kwam merkte ik al direkt dat zij de snel tot de kern van mijn verhaal kon komen. Waar er eerst nog chaos was in mijn hoofd, kwam er ruimte in mijn hoofd en ook rust toen ik eenmaal op de tafel lag. Door de ontspanning en de gerichte vragen die Ilse stelde kwamen de inzichten en antwoorden boven. Ik kon opeens zien hoeveel ik voor een ander deed en kon ik voelen of dat nog wel klopte. Nee dus. Ook kreeg ik handvatten wat ik zou kunnen veranderen. “

Een persoonlijk traject op maat

Ik doe dit werk nu meer dan 20 jaar. Mijn ervaring is dat een traject het beste werkt, omdat we dan echt de diepte in kunnen gaan. Je kunt kiezen voor een traject van 3 of 5 sessies. Een traject is altijd volledig op maat en bestaat uit een combinatie van lichaamswerk en coaching. 

Als een losse sessie beter bij je past, blijft dat een mogelijkheid als je (weer) begeleiding kunt gebruiken.  

Light Traject

Meer Ontspanning

Meer in contact met je lichaam
Meer plezier & lichtheid

Als je nog niet eerder bij me bent geweest, starten we altijd met een eerste sessie. Daarna kies je of je verder wil met een traject. 

3 sessies €345

Verdiepingstraject

Meer Ontspanning

Meer in contact met je lichaam
Meer plezier & lichtheid

Als je nog niet eerder bij me bent geweest, starten we altijd met een eerste sessie. Daarna kies je of je verder wil met een traject. 

5 sessies €575

Losse sessie

Inzoomen op één thema en terug naar jezelf

 

 

Voor als een losse sessie beter bij je past. 

1 sessie €125

Praktische informatie

Een sessie duurt ruim een uur in mijn praktijk in Doorn. Ik hou altijd rekening met wat er bij jou speelt en wat je nodig hebt. De lichaamsgerichte coachings vinden in principe altijd plaats op de behandeltafel. Afhankelijk van wat er speelt werk ik soms ook met systemische opstellingen. Ik nodig je uit om het te komen ervaren.

Een uitbreiding van het traject kan een cranio & paard sessie zijn. Dit is een hele bijzondere ervaring, waarbij je de behandeling krijgt midden in de paardenwei. Paarden zijn erg gevoelig en kunnen feilloos aanvoelen waar in je lichaam aandacht naartoe mag. Een aanrader als je veel in je hoofd zit, of als de kern van het probleem diep verstopt zit. Paarden geven steun op moeilijke momenten en helpen ons om op een snelle manier tot de kern te komen. Meer daarover lees je hier.

Ik werk het liefst met trajecten, maar ik begrijp dat het een grote stap is als je nog niet eerder een sessie hebt ervaren. Je kunt eerst een losse sessie komen ervaren, en eventueel daarna kiezen voor een traject. Als je liever af en toe komt voor een losse sessie, betaal je €125 per keer.

 

Vergoeding

Cranio-sacraaltherapie wordt – afhankelijk van je verzekering – vergoed uit het aanvullende pakket. Je zorgverzekeraar kan je er meer over vertellen. Of kijk op zorgwijzer

Vergoeding via je werkgever

Regelmatig worden mijn trajecten vergoed door bedrijven, bijvoorbeeld bij ondersteuning van burn-out klachten of re-integratie. De waarde voor het bedrijf dat jij gezond bent is enorm groot en de kosten als jij uitvalt zijn nog hoger. Vandaar dat ik andere tarieven hanteer. Afhankelijk van je situatie, maak ik graag een offerte op maat.

Voel jij een “Ja”? 

Nieuwsgierig naar wat ik voor je kan doen? Plan meteen een eerste sessie in via de agenda, of neem contact op als je eerst liever nog iets wil afstemmen.